=)

är väääldigt seg på blogga nu näre är lov å sånt, men de får accepteras, när vanliga skolrutinerna är tillbaka så fortsätter jag, men nu är jag sellan hemma, stallet å nils å vänner. Så ni alla vet=) Imrn äre julafton, drar in nå kort på vad jag fått , har redan öppna 2 från sanna å nils, sanna fick jag björn borg parfym med deo och älskling beyonce parfym me duschkräm/bodylotion. Dom är ju uuunderbara=)

Percy fick idag ett utepass igen, åååh va ja älskar varmt väder ;) Först travade jag henne fram å tbx till vägen, suuperlugn å fin. sen gick jag ut på åkern och skulle galoppera henne på en volt å just nu är hon lite trottsig, hon ba slog upp skallen å galopperade skänkelvikning åt andra hållet... fick ta igenom det ordentligt, banka på hon åt andra hållet, ta några djupa andetag å börja om å då var hon på sin plats igen! :)

Ricki red jag rätt hårt i ridhuset, övergångar, galoppfattningar, sidversrörelser ja de mesta jobbade vi med. Hon var kanon fin!



Ricki 150 julshow, kolla hästen inte min sits..

Film

Till julia :)

lovade ju att leta fram filmer på mig och persan. Hittade en film som var helt okej iaf:P la upp den i inlägget under som du ser :)
Från Kumla meetinget. En La A0:A0, plac 4 :)


La Kumla

Persan i kumla. La bed. A0:A0, 0+0 fel plac. 4 fina persan :) <3


hm.sd.

Skrev aldrig igårkväll förlåt mig!

vart rikigt sent i stallet träningen med percy var svår och lärorik, men hästen gör ju såklart rätt men inte den där på, först så var hon hyperpigg men hon ha börja bli så lydig så ändå fin och efter vi hoppat banan lågt höjde vi hindren till 120 nått lite högre, å hon var sjukt fin, men vart en liten miss för att jag tror att jag inte får göra nått bara sitta och inte störa, men de går ju inte heller när hinren blir höga och ridhuset är mini. Då tog vi en runda till och gjorde lite som jag trodde behövdes sen fick vi se hur hon reagera på de, banka på lite och satt henne på plats, efter så hoppa jag igen och ba kunde glida runt lite lätt, sjukt skönt med henne att gör jag rätt gör hon rätt, men jag måste ta fram min vilja som jag verkligen har, men jag vill inte göra ngt fel å blire de så få ja panik om va alla ska tycka... måstee skärpa mig verkligen..:( men träningen slutade så bra den kunde , tyvärr inget filmat, eller jo! fredrik filma men fåse hur lång tid den kmr upp! :) Men därimot hoppa hon så högt så ja knäckte tummen åt fel håll och jag gjorde mig sjukt illa, men idag äre mke bättre!! Ricki var oxå otroligt fin hon kan man inte tro vilat, hon gjorde klockrena byten å var hur fin som helst! :)

idag har ja tillbringa dagen men min fina älskling nils som gör mig så fantastiskt lycklig! <3


=)

pigg nästan hela natten trotts laan! nu har jag ivf nyvaknat och ska snart dra mig till stallet, ricki ska jobbas i ridhuset idag och percy ska hoppträna!:) jaa, jag skriver mer ikväll om hur allt gick osv! :)


Maggies första tävling, som 5åring=)

lycka

Har haft en underbar kväll/natt men Nils sanna å Jimmy, skitmysigt! Men iphone min råkade hamna i golvet å gick sönder... men när man kom hen har man världens bästa pappa som köpt en ny telefon, har man bättre föreldrar? NEJ underbart! :):):)
Percy red jag ute idag, nu när det är så himla fint väder så dissar jag rihuset helt! Travade henne upp till storvägen å tillbaka, jobbade skänkelvikningar övervägen lite öppna sen när ja kom tillbax skrittade vi i snön ett tag jättemysigt, ricki fick jobba ungefär likadant! :)) älskaaar mina fina ponnysar dom är bäst av alla verkligen! <3

Nån som undra vad percy har gjort, hon har tävlat msvB och det känns så otroligt skönt å ha en ponny som har nått i bakkärran för vi har ALLTID köpt hästar helt från grunden som inte har hoppat nått. så det känns jätteskönt att få en ponny som man kan börja lite på högre nivå så att man inte behöver kämpa 2 år tills man är där som det har varit med alla andra, känns typ som en belöning och få njuta av en ponny som man kan lita på till 110% :) hon är verkligen guld värd!


Älskade lillponnybus, saknar skrutten. jag var 10 år! hihih ;)

<3

Jag har verkligen allt i livet just nu <3

klubbiiis

Percy var hur fin som helst idag, Hoppade LB och en LA superfin, pappa filmade dock bara LB... å när de inte är högt så hoppar hon knappt... hur som helt i Lan så var hon jättefin, lugt rytmiskt och fanns inget å gnälla på. Men så fort som jag kan så ska ja lägga in filmsnutt på 1m :)

taggar verkligen hippotävlingarna nu, å allt känns så lågt på percy, man känner sig så trygg så jag styr på allt! <3 Hon är verkligen underbarast av alla!

 Finaste Percy!


busisss

Nu vart ja slapp å blogga.. gårdagens ridning med percy vart lite blandat först skritta jag ut barbacka sen gick jag in i ridhuset och red henne lite dressyr, hon tycker de är såå kul när man rider barbacka, hihi lite extra pigg oxå men ;) jobbade lite avsaktningar och igångsättningar och hon vart himla fin! :) Idag så busred vi lite, började seriöst med intervall träning på åkern i galopp, men avsluta att galoppera runt stallet å hoppa över långa mysiga snöhögar! ;) percy va då himla glad å de är de viktigaste att hon håller sig på bra humör hihi!!:) Ricki har fått skritta och oj så pigg hon börja bli!!

Imorgon ska ja till stan med min broder å handla julklappar och se bio, riktigt kul faktiskt, å lördagen så ska ja tävla maskeradhoppning med persan vi ska va asfina tsm med elin å nappe! sen på kvällen åker jag till nils, å förhoppningsvis sanna till J så ska vi köra skoter på söndaag, jiiihodfhoph! :D:D:D:D:D

nu ska jag se film. KRAM

föresten skitkul att så många kommentera, då känns de kul å blogga! :)

Nils för jäääättelängesen! :] sötnos<3

galenskap

Dagen har varit den värsta på vääääldigt länge, blir fruktansvärt galen på lärarna på skolan alltså. blir man lovad att göra prov en dag så tar man för givet att man ska de också, å när man kommer så säger läraren att man är så oansvarsfull å bortskämd så man får IG å fysik. blir gudförbannad, hoppas rektorn kan ändra på de, men betygen sätts imrg. OJ så less man blir på skolan.

men tur man har världens finaste pojk och flickvän som kan rädda min dag, Sanna du gör mig alltid glad å du förstår mig utan å innan puss min fina bästavän <3 å nils, du gör mig bara fruktansvärt glad! tack till er båda (L)


Tillbaka till hästeriet! ihihhi, ricki ska fåå sig en plumsning idag, de är behövligt, så hon få trötta ur sig lite i bena haha. ;) Percy ska jag jobba i ridhuset, dreeeesyr så jag får hon lika lydig å fin innan skrittningen ;) haha,, ser väll om jag orkar skriva ikväll hade stora planer på att sova tidigt, får väll se.



träning

Träning ikväll, percy var obrydd tittade inte på nått, haha inte så farligt för henne.. ;) känns superskönt att hon är helt som vanligt nu, pigg å taggad. Hon måste ha haft en infektion för nån vecka sen för hon var så trött. men nu efter skrittning och lugn ridning är hon tillbaka igen! :) liten filmsnutt här nere!


http://www.youtube.com/watch?v=nWedz9wq13Q&feature=youtu.be



Ricki fick skritta idag, säger ba en sak. PIGG!

säljees

Kommer lägga in mer inlägg på saker som ska bort, har alldeles för mke saker!! :)
ibland gåre mindre bra!

=)

Fick mig ett himla ryck igårkväll å åkte ner till stallet ändå, å då såg jag att marielle va ute å red så ja la på percy ett täcke tränsade å hoppa upp så vi skritta lite på åkern å sen tog vi vägen upp, så lite fick tokarn göra! :) 

Nu ska jag göra lite jobbigt plugg å sen mot stallet för att hoppträna percy lite smått, vi ska tydligen hoppa konstiga hinder, typ bänkar å massa tittiga smala saker, men tur jag har en helt obrydd tokponny, hon kommer bli överglad att få hoppa igen!! :) Ricki ska ut å skrittas idag, hoppas jag får med mig någongullig själ bara!!

å ska försöka ta i tu med mina söndriga stövlar i stallet... har ju två par pioneer stövlar som ligger å skräpar, ska lämna in på lagning så har man två par sen ju!! :)

sen ska jag sälja 3 kavajer om nån är sugen på begangnat hih, en blårutig, helsvart, och röd :) hör av er isf! :)



lite syns ivf! :) skriver mer efter träningarna!

<3



Balen 2011, inte bara hästar jag gillar <3

plugg...

Jättesnällt av Jennifer att ge lite tips haha;) Mina älskade flickor får vila idag också... känner mig inte som en duktig hästägare men jag har så fruktansvärt mycket prov till onsdag när betygen sätts. dom får klara sig helt enkelt, samla lite krut i bakkärran dör väll ingen av!

Nu tar jag å rabblar upp vad målet inför första tävlingen för året är:) Den är på hippo mitten av februari!

Ricki, det är regionalt så det finns nån LA ivf, så målet med henne blir att få en bra rytm och känna att jag har koll på allt, men förövrigt inte ha så himla mycket press på henne att hon måste vara snabbast osv, bara att känna att det flyter på bra i grunden och går de bra så känner jag mig själv rätt bra, äre omhoppning så äre, hur högt de än är. Men ska inte sätta henne i skiten  med andra ord :) vill ju ha en bra start på året, sen några veckor efter så är första elit omgången oxå! :)

Percy, hhm det är svårt eftersom jag aldrig tävlat henne, men hoppar väll kanske LB första tävlingen. Verkligen INGEN press på henne, visst hon är rätt rutinerad på tävlingsbanor men jag vill att allt ska bli bra mellan oss nu i början så hon inte får en första dålig feeling. Jag kommer bara satsa på att glida runt lugnt och avslappnat utan luftsprång och annat, det är målet :) å skulle inte va fel med en placering men målet är bara att komma runt och jag är nöjd över vår insats!

Mål med hästarna innan 2012 är slut!

Ricki, startat MSVA
Percy, startat MSVB

så ser det ut! :) kom gärna med meeer förslag!



Marrebarre kommer ikväll å sover med mig, var så otroligt längesen, saknar lillknuttan! <3

körriiiigt..

Mina små pluttingar fick vila idag, planen var väll igentligen inte direkt tänkt så men... Det har varit lucia show på stallet hela dagen å jag har sprungit runt som en liten idiooot och sjung å ridit å en massor, kan be pappa lägga in filmen när jag å marielle sjunger så kan ni få höra lite ;)

Jag är otroligt dålig på att veta vad jag ska skriva, så kom gärna med massor av förslag!

tänkte dra lite snabbt hur ett typiskt träningsshema för hästarna är nu innan tävlingssäsongen rullar igång, Jag rider mina ponnys rätt så hårt på den här årstiden, jobbar dom så att dom blir starka och smidiga innan en lång tävlingsäsong. Och när jag anser att min ponny har blivit otroligt fin och helt perfekt å rida då får dom ta det lite lugnt i ca 10 dagar, bara skritta i skogen osv. percy har just fått sin period så nu kör vi igång igen, ricki har blivit fantastiskt fin så nu är det hennes tur att mysa runt bara! :)

Jag försöker så gott som det går att ha varierad ridning så det inte blir ridhus varjedag, men man blir väldigt bortskämd.. ;)

Ungefär såhär kan det se ut!

Måndag; Dressyrpass (intensiva 30-40 min utan skrittpauser)

Tisdag; Hoppträna en uteritt andra

Onsdag; Hoppträna en uteritt andra

Torsdag; Dressyrpass intensivt / Galoppjobb ca 10-15 min i sträck, dock inte så himla ofta men väldigt bra för kondition. Och nu när det är snö äntligen så byter jag ut ridhuset mot en åker!

Fredag; Markarbete. studs,bommar,småhinder osv.

Lördag; Uteritt

Söndag; VILA



Kanske inte alltid i den ordningen men ungefär så där lägger jag upp en vecka för mina troll! :)

Jag sitter aldrig och nöter på hästarna bara för man känner åååh va fin hon är idag vi rider ett tag till på den här volten tex, då slutar jag hellre och fortsätter dagen efter för att minsa skador!

hahah, oj va ja lyckas skriva långt... och nu ska jag sova å ladda upp för en skolvecka med 5 prov.. Kraaam

ponnybuus

Fått önskemål av Josefine att jag ska börja med en blogg så hon får veta hur det går med pärlan å allt! så nu kör vi med en liten hästblogg om träning tävling osv, ska försöka vara jättebra på lägga upp bilder å filmer, hoppas jag lyckas ;)

Det går superbra med percy, vi tränar på och jobbar med att hon  bara ska vara lugnt och vänta till hinderna kommer och även efteråt, hon har ju lite krut i sig. haha men det är superkul, hon kan komma i så slowmotion som det bara går å sedan klippa av på en stooooor oxer utan problem! Älskar att hon är så otroligt ärlig hela tiden!

Ricki har blivit otroligt fin, har verkligen jobbat henne sen tävlingssäsongen så nu är hon så bra som hon kan, så nu får hon en välförkänd lungt vecka med skrittturer!

skriver mer sen! /J.K

2 timmar senare...

efter lite mer än 2 timmar, huvudvärk och utbrått på datorn lyckades jag få in en ny header som får vara tillsvidare (hoppas du inte ogillar den allt för mycket Julia). Det blev iaf något... :P


bästa ponnybus <3

Nej nu känns det som att det är dags att ge upp detta och istället gå upp för en dejt med sängen
Natti! /josefine


Percy for the win

Passar på att lägga upp en bild på världens bästa ponny medans jag försöker förstå mig på blogg.se och hur man gör en header, slänger ut datorn genom fönstret snart...


Munsboro Percy for the win <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0